torsdag 28 april 2011

Cup(pa) cakes



Apropå det brittiska kungabröllopet idag, hade NPR ett inslag om te. En herre som titelerar sig Tea Connoisseur på ett av New Yorks hotel vid 63:e gatan och Madison Avenue, beskrev med en lågmäld röst det vackra i att njuta av en kopp te - a "cuppa" - i lugn och ro. "You come with an open mind. Instead of a fast food snack, have a cup of tea, some warm scones and enjoy a conversation".


Bild från dn.se


Tips from the top: How to make the perfect brew

* Whether loose or bagged, keep your tea fresh by storing it in a sealed jar or tin to avoid spoiling the flavour

* Oxygen helps the flavour of tea develop, so boil freshly drawn water each time you fancy a cup. Filtered water is even better

* Make sure your teapot is clean – a grimy build-up will alter the taste

* Warm the pot first by swirling a little hot water around the inside to keep your tea warmer for longer

* Use a teabag per person in the pot, or one teaspoon of loose tea

* Brew loose tea for three to five minutes and stir once before pouring. Less time is needed for loose green tea (two to three minutes) and loose white tea (one minute)

* Milk in first or second? You’ll be glad to hear that this has nothing to do with taste. The “milk first” rule is a throwback to days when people wanted to protect their fine bone china from being damaged by scalding water. Go with whichever you prefer


Vi firade en vän som ska gifta sig om en vecka med hembakade cup cakes. Vilken tur att det kanske blir både en skön kopp te, bra samtal och lite mer gottisar i helgen, när Mattias kommer igen. Önskar alla en fin Valborg xx






7 kommentarer:

Desiree sa...

Bra te tips. Cup cakes:en såg smarriga ut. Trevlig helg.

Lotta sa...

Trevlig helg Desiree. Hoppas ni har fint väder och gör något trevligt nu till Valborg!

Anne-Marie sa...

Tänk jag äter aldrig cup cakes. De jag provat var väldigt söta vad jag minns. De på bilden ser mycket amerikanskt färgglada ;) ut. Tänker nu på att tårtorna ofta har starka färger. Ha en fin helg och valborg. Firar du/ni valborg hemma hos dig? Här går det hela spårlöst förbi. Kramar!

Lotta sa...

Jag äter väl inte överdrivet många heller, men jag tycker om att titta på dem ;) Ingen direkt valborgkänsla och ingenting direkt inplanerat. Tycker om Valborg i Sverige, gärna en fin kväll. Vid Rösjön har dem alltid en brasa - tror faktiskt det var min senaste riktiga Valborgseld som vi besökte. Kram! Ha en trevlig helg

Annika sa...

En god kopp te är nog det godaste som finns. Just när det är en "god tedag" :-)
Cupcakes är underbart vackra att se på!
OCH vissa är goda :-)
Valborg firas inte alls här, och jag kan inte säga att det är en helg om direkt står på saknarlistan.
Hoppas att ni har det fint iallafall idag.
KRAM!!

Lotta sa...

Absolut! En bra dag för en kopp te tycker jag med. Jag tittar gärna på alla slags bakverk, men äter inte så ofta. Tur för mig att det smakar (ofta) väldigt sött och då är det enkelt att låta bli. I Sverige kan jag bli ett kakmonster :)

Om man är sugen på Valborg och bor i NYC firas det i Svenska Kyrkan idag.

Ha en fin lördag Annika. Kramar!

Camilla sa...

Vilka häftiga rosor! Det är ingen risk för att de inte syns precis.

Te gillar jag skarpt. Min favorit är jordgubb & champagne som jag köper i lösvikt i vår underbara kaffe&te shop här i stan. Luktar dessutom underbart.

Hoppas du hade en fin valborg, även om brasa saknades.

Kram