tisdag 29 mars 2011

Bathroom coctail

Bild från filmen It's Complicated


Det badas för lite i badkar här. Jag duschar 99% av gångerna och det är säkert både mer ekonomiskt och fräschare än att sjunka ner i ett badkar fyllt till bredden med vatten.

Men ändå. Jag saknar idén med att bada. Att ta ett varmt skönt bad, tända ljus. Jag badade alltid hos min farmor. Varje kväll ingick det i ritualen att fylla upp badkaret med hett vatten och massor av badskum. Jag satt sedan i badkaret och sjöng och hade det bra, lekte radio och TV-hallåa. Jag tänker bra när jag badar och det brukar vara trevligt att ha sällskap.

Jag dras fortfarande till olika badprodukter. Nu senast är jag kär i dem här olika badsalterna. Jag kan stå och känna doften av dem och läsa allt som ingår och jag vill bara skynda mig hem och bada och använda allihopa. Eller varför inte ett av de roliga badskummen som finns på Sephora eller de sköna produkterna från L'OCCITANE. Badar eller duschar du?

Untitled
Untitled

4 kommentarer:

Annika sa...

Badar för sällan, men så har jag ingen "soaking tub" heller, om jag haft en sådan hade jag nog badat mkt mer för det är ju unerbart att tappa upp ett varmt bad.
Gillar också badprodukterna från L'occitan och Sephora...FINA!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Jag ÄLSKAR att bada och när vi bodde i Stockholm badade jag jätteotfta. Särskilt på vintern när det var kallt. Här har vi bara det typiska lilla badkaret med superlåg kant som de flesta amerikanska "standardbadrum" har. Det går knappt att bada i för mig. Perfekt för barn ja, men inte för en vuxen om man inte bara vill bada fotbad....
Det finns få saker som är så avslappnande som ett riktigt hett skönt bad tycker jag! Gärna med stearinljus, badskum och lite skön musik. :-)
Men som sagt numera händer det aldrig tyvärr.
Duscha är inte alls samma sak. Duscha gör jag i stort sett endast för att hålla mig ren. Att bada DET är ngt helt annat! :-D
Kram!

Charlie sa ... sa...

Annika: ett bad är ju så skönt! Det hjälper att ha en soaking tub :) Hett vatten ska det vara, jag brukar se ut som en kokt hummer när jag kommer upp. När jag var mindre var jag helt skrynklig när jag var klar. Vi har en sån där "bubbelfunktion" i master bath, ganska nice.
Kramar!!

Charlie sa ... sa...

Hej Saltis! jag vet, har ett sånt där lågt kar också. Det är varken hackat eller malet på något sätt, varför inte sätta in ett rejält ett när man är i farten :) Jag blir så badsugen nu och det var nog dem där badsalterna på Whole Foods som riktigt fick mig att känna att det var länge sedan. Så skönt att koppla av i ett badkar speciellt när det är vinter och man kommer in från kylan. Kramar!!