tisdag 8 mars 2011

Heja Stockholm!
Jag känner hur det snart kommer bli så där härligt i Stockholm. Snön smälter undan mer och mer, våren kommer sakta fram med sina sköra blommor. Jag byter en vitsippsbacke mot en grandios magnolia any day. En kopp te eller kaffe mot en husvägg i lä, kanske en filt runt benen, eller varför inte ett glas vin på någon uteservering bara för det är så härligt efter en lång vinter. Lovely.

Gruset börjar komma fram, det hörs under skorna. Det finns kvistar och vårblommor på torget att köpa med sig och det är fortfarande ljust när man kommer hem. Känna doften av löv och kvistar som eldas. Påskledigt, påskmat och påskgodis. Det krattas och fixas i trädgårdar. Det är en försiktig sol som värmer så skönt i nacken. När man var liten var det träskor, hopprep och cyklar ute som gällde. YIIIIPPPPIIEEE ville man bara skrika. Och så gjorde man det med bästa polarna i släptåg. Långt ifrån trottoarfria amerikanska gator, arrangerade play dates och bilkörning till allt. Det är trevligt med en stad där det cyklas, promeneras och där båtarna tutar.

Jag tycker den amerikanska våren i New York är bufflig. Pang på, intensiv, kabooom. Visst är det vackert med påskliljor överallt och rosa dogwood och magnoliaträd. Men vips är det varmt, a/c ska på. Det går för snabbt för mig. Inte heller blommar det som jag är van, men det är väl en mindre issue. Känns fortfarande tidigt med syrener i april.

Jag får spring i benen och pirr i magen av den svenska våren. Den väcker helt andra känslor inom mig. I ADORE the Swedish spring. All pics by Peter6 kommentarer:

Annika sa...

ÅÅÅÅ vilket fint inlägg!! OCH jag förstår så väl vad du menar!
Just våren hemma är så skön och pirrig. Cyklar, hage, promenadskor...
INTE dumt.
ja, våren här är vacker, men BUFFLIG (BRA ORD!!!). Den blir till sommar på nolltid, och jag har ingen lust att ha sommar i april, blä...OCH vill inte sätta igång AC:n då heller.
Kramar!!

Ikigai Inredning sa...

Hade just en sån dag idag, tog sovmorgon, på väg till jobbet tog jag en prommis utmed Karlbergskanalen. Fåglarna tävlade om att överrösta varandra. Fågelkvitter = lycka!

Saknar dig här i Stockholm!

Puss och kram/Helena

Charlie sa ... sa...

Annika: ja, jag fick en sådan där riktig vårkänsla i kroppen, den svenska varianten som du ser :) Det är enormt fint här under våren och jag blir glad och så också, men det är mer pang på som vi konstaterade...a/c är en riktig killer när det gäller vår och sommarkänslor som man är van vid...dock skönt när man ska sova en varm sommarnatt!! Kram!

Charlie sa ... sa...

Å, Helena! Jag ser det framför mig. Tack för samtalet idag <3 Njut åt mig av pre-spring Stockholm...hoppas Blue Blood är bra!

Kalas Lotta sa...

Hm, nu blir jag helt snurrig, bor du i NY eller bor du i CT, fick för mig att vi bodde i samma stad.

Men jag är lite vårsnurrig...och huvudvärks snurrig oxå för den delen.

Tjing!

Charlie sa ... sa...

Ja, slarvigt av mig då att skriva New York, men skillnaden är väl inte så väldans stor mellan NY (Manhattan) och CT. Det gick av bara farten!