måndag 28 mars 2011

Teknikälskare
Men allvarligt. Jag har blivit riktig tokgalen i dem här tekniska prylarna, telefonen och datorn. Igår skypade jag med Rebecca via appen i iPhone, bara så där. Hon ringde från Kambodja. Sedan kunde vi fortsätta via FB och alla hakade på.

I lördags fick jag till det med Netflix som nu inte behöver någon box eller liknande, utan filmerna kommer till datorn med ett klick. Jag kan fortsätta titta i iPhone och tvärtom. Jag ser på svt play och TV4, lyssnar på SR, läser tidningar...och dygnet har fortfarande bara 24 timmar. Jag har inte tid för en iPad, det blir en marriage breaker.
På kamerasidan ligger jag efter många bloggisar. Har en Canon SD1000, det är det mest avancerade jag har.

Allt det här tänker jag på när jag åker hem på I-95

Interstate 95 (I-95) is the main highway on the East Coast of the United States, paralleling the Atlantic Ocean from Maine to Florida and serving some of the most populated urban areas in the country, including Boston, Providence, New York City, Philadelphia, Baltimore, Washington, D.C., Richmond, Jacksonville and Miami. It is the longest north–south route of the Interstate Highway System, and replaced older U.S. Highways, mainly U.S. Route 1. I-95's two pieces total 1,925 mi (3,098 km). Source: Wikipedia


12 kommentarer:

Annika sa...

Attans vad jag tycker att du hittat din bloggnisch, Lotta!
SÅ mysigt och kul inlägg om att vara tekniknörd. KUL att du skrev på ipoden också, ett litet inlägg i sig!
Ja, prista tekniken, prisa!!! Vad gjorde vi utan den!!
I-95 försöker jag undvika så gott det går, men ibland måste man ju ut på den. Ja, snacka om trafikerad interstate. Snart ska vi köra söderut på nittiofemman, men då får Peter köra!!
KRAMAR!!!

Charlie sa ... sa...

Du har så rätt Annika, prisa tekniken!!! Jag är helt såld på alla lösningar som gör det så enkelt att vara med på ett hörn, hålla kontakt, dela med sig, bestämma själv när man vill se eller lyssna. Så bra att vi får vara med om allt detta!

Tack för gulliga kommentaren om bloggen <3

I95 är ingen favvis direkt men ibland är det det bästa valet. Hoppas ni ska på en trevlig utflykt :) Kramisar!!

Saltistjejen sa...

Hahahaa! Jag käner igen mig. Köpte min iPhone förra sommaren men är rätt hooked nu.Trots att jag itne alls använder den lika flitigt och effektivt som maken gör med sin. Han har förresten både iPad och iphone och jag tror inte han känner några slitningar mellan dem ;-)
Sedan kan jag itne tänka mig livet utan en dator nu. Låter ooootorligt bortskämt och hemskt men så är det faktistk.
Kram!

Anna-Maria sa...

Leve tekniken!! :) Även om jag skriver handskrivna brev ibland (jag och min syster skriver till varandra bara för att det är så mysigt med "riktiga" brev) så skulle jag verkligen inte kunna leva utan dator, mobil, ipod.. Är väldigt sugen på en iPad2 också :)
Kramar

Annakarin sa...

Underbart inlägg! Den lilla anteckningen hade lika gärna kunnat vara jag... Nu är det natti natti här igen och jag skickar kram till dig, Lotta.

Charlie sa ... sa...

Saltis: jag håller med! Jag är hooked och ett liv utan dator känns nästan omöjligt nu ;) Jag är nyfiken på hur iPad kompletterar iPhonen för jag är så sugen! iPhonen använder jag dagligen och är supernöjd. Stor kram!!

Charlie sa ... sa...

Anna-Maria, det är så härligt med handskrivna brev. Jag kan inte minnas när jag fick det senast! Så härligt att du och din syster gör det. Jag blir sugen på att skriva ett brev nu :) Däremot blir det kort då och då, tycker om att gå och välja ut ett fint och personligt kort. Leve tekniken!! Kramar

Charlie sa ... sa...

Annakarin
Kram gulliga du som tittar in här innan du ska sova. Stor kram!!

Anne-Marie sa...

Känner mig som en stenåldersmänniska jämfört med dig. :) Kul med tekniken men det gäller att inte bli totalberoende av den - tycker jag. Kul inlägg! Kram!

Gabriella sa...

Du och din iPhone!!
Puss!!!!

Charlie sa ... sa...

Haha!! Så är det. Puss!!!!

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie: ja du har helt rätt men jag ligger verkligen i riskzonen. Har jag tillgång till telefon (läs: iPhone) och jag inte har något speciellt för mig då är det svårt att hålla sig från den. Allt finns ju där, nästan :)

Men helt enig i princip, visst ska man koppla bort tekniken då och då och inte göra sig för beroende. Jag ska ut på en lång resa snart och jag har ingen aning om huruvida jag kommer kunna vara "uppkopplad" överhuvudtaget på över en vecka. Det blir nog bra för mig ;)

Kram!