söndag 15 september 2013

ÄRLIGT TALAT


Raraste ni, som läser och tittar in här, ni som skriver och säger hej. Vad vore bloggen utan er.

Jag brukar ju uttrycka mina känslor lite då och då hur jag känner för det här. Inte för att jag måste, utan för att jag vill.


Vill berätta att jag ofta kommer på mig själv att tänka hur värdefullt det är att ha fått så många fina kontakter,
att få följa med er i fest och vardag, att jag kan få bre ut mig här med bilder och ord. Ord som inte alltid berättar så mycket om mig, men ändå gör det, mellan raderna.
Idag fick jag en stark känsla att jag var klar. Att jag visat mina guldkorn, att ni kan mina roadtrips och vardagslunk.
Bara att skriva det här känns i hela kroppen, för jag vill egentligen inte att det ska vara så.
Som nu till exempel. Vi är på väg in i hösten och det är tydligt, men sommaren är också kvar. Jag hittar små detaljer som jag vill visa.
Och berätta att jag är lycklig över ett fång med björkved, läcker paprika, den goda chokladen med rosmarin som frestar och som nu finns i vårt kök.Grusvägar. Alltså, hur härligt är inte det. Den här är också lite speciell, för här står en av de största och äldsta ekarna som finns i New York. Den var med när Amerikas förenta staters konstitution undertecknades 1787. Och här bor dessutom två härliga svenskar.
Och äppelpajer som jag inta kan få nog av och en hel del roligheter som väntar. Sånt vill jag ju dela med er.


Men framförallt är det den härliga känslan som lyfter (iallafall mig) så himla mycket. Skulle vilja ha er alla runt bordet och äta en brakmiddag. Så känns det.
Så berättelsen fortsätter mes amis, ett tag till xoxo

56 kommentarer:

Välkommen Hem! sa...

Herregud Lotta! Sluta skrämmas! Fick en klump i halsen när jag läste att du var "klar"... befarade det värsta. Och nu, puh! Jag kan andas ut. Du får aldrig, aldrig lämna oss! LOVA DET!
Du tillför mer än du anar.
Kram xoxo
Judita

Hemma på Ekbacken sa...

Jisses du får inte skrämmas så. Nu blev jag orolig på riktigt. Vad vore bloggvärlden utan dina fina bilder och dina texter som får mig att ramla in i din värld. Nej du....
Du behövs här ute..
Kram Linda

Hanna Lans sa...

Phew, bra att du tog ditt förnuft till fånga och fortsätter!

Själv har jag lämnat Facebook för att det känns så innehållslöst och kreativitetsdödande. Bloggen fortsätter jag med ett tag till, men bara så länge det känns kul för mig själv.

Söndagskram!

Dagar av lycka sa...

Och det tackar vi alldeles förskräckligt mycket för! Det är en njutning varendaste gång att titta in här!!!

Kram på dig! /Anna

Sahra sa...

Men Gud människa vad du skrämde mig. Jag får inte nog av dig, dina bilder, det man kan läsa mellan raderna, som man tror sig läsa mellan raderna. Nyfikenheten. Respekten för din integritet. Du ger så mycket. Utan att vara medveten om det. Eller så är det precis vad du är. Och det är det som är magin med dig. Kram

Queen of Kammebornia sa...

Åh, Lotta, vilken tur att du fortsätter! Jag njuter i fulla drag av dina inlägg, dina bilder är som balsam för själen, som sagor vid brasan, som smultron och mjölk. Kanske du ska göra en bok för att känna att du kommer vidare? Kraaam!

Suz sa...

Det var ju tur det! Du får inte skrämmas på det viset!!! Jag är helt övertygad om att du inte visat allt redan och att du allt som oftast hittar fler och nya guldkorn, något jag tror du är specialist på. I varje fall att fånga de härliga stunderna, ögonblicken, färgerna och stämningen på bild och förmedla dem till oss.

När jag kikar in hos dig känns det som om vi känner varandra, fikar tillsammans då och då och siktet vill ställa in sig på en trip över Atlanten:)
Jag hoppas du fortsätter länge än, för här inne trivs bevisligen inte bara jag utan många andra. Du har blivit som en kär vän och jag längtar efter dina inlägg och blir så himla glad när du har besökt min blogg:)

Naturligtvis kan man inte tvinga fram något och dippar får vi alla, lite längre mellan inläggen och kommentarerna, ibland känner man för massor med bilder och text och ibland räcker inte tiden till för både blogg och verkliga livet. Men jag tror vi som är här inne upplever samma sak många gånger och vi finns kvar för varandra när det väl dyker upp något.

Så länge det bara är kul fortsätter vi och jag hoppas det är ett bra tag till:)

Bamsekramar
Suz

Carina sa...

Säger som de andra Lotta: vilken tur att du fortsätter!!! Jag hoppas du förstår vilken glädje och positiv energi du förmedlar. (& som jag hoppas du också får tillbaka).

Älskar dina bilder! Färgrika och fantastiska. Sitter och ler och tittar om och om igen :).

Ha det bäst fina du!
Stor K R A M Carina

Arja sa...

Halloj!
Ärligt talat, så är jag så lycklig över att ha hittat in till dig ♥
Alltid lika varmt & mysigt med text och vackra bilder som man kan bli helt upprymd av! Sitter gärna och käkar middag vid ditt bord hihi.
Önskar dig en fin start på veckan
kram kram Arja

Helenas enkla vardag sa...

Du får aldrig sluta! Lova det! Du kan visa samma bilder om och om igen. Man blir ju så lycklig av att titta in till dig och dina fantastiska bilder, som man kan önska att alla finge se. Tur du bestämde dig för att fortsätta.
Kram Helena

Nettan sa...

Inte skrämmas så vännen, dina bilder som inspirerar, som kan lyfter en tråkig regnig vardag och som ger så otroligt mycket glädje. Jag njuter av dem och av alla dina gamla inlägg.

Många kramar och hoppas att du får en underbar vecka!

Kramar
Nettan

Channal sa...

Älskar dina bilder! Älskar färg! Blommor grusvägar gamla ekar, hav sand rabarber nybakat äppelblommor höstlöv äggtoddy New York Stockholm Long Island, vackra bokmärken, handvispad grädde, espandrillos med stjärnor och DIG LOTTA!!

Puss o Kram Anna

Mrs Clapper sa...

Säg till när pajen är klar! Jag kommer gärna :D

Postadress Torslanda sa...

Häpp! Klart du ska fortsätta!
Du förgyller med dina underbara bilder och ditt liv på andra sidan Atlanten.
Fast hur underbart vore det inte med en tjejmiddag hos dig??!! Mycket.

mammaxtre sa...

Men så bra Lotta!

Jag har ju sagt till dig, fler än en gång. Vi gillar att besöka din blogg. Vi tröttnar inte på dina bilder och på din text, aldrig! Det går inte. Du är en fantastisk kvinna som tar oss alla hemifrån för en stund. Du tar oss med till en del av din värld och vi gillart.

Längtar tills vis ses. Vill ses nu!

Kram min fina vän

Anonym sa...

Så vackera bilder & du vet...Jag gillar din blogg massor :)
/Kraaam Annmi

Lena - gott för själen sa...

Puh, nu fick du mig att hålla andan en lång stund! Om du skulle sluta så skulle jag sakna dina inlägg oerhört. Om du visste så mycket de ger! Och så klart dina fina varma kommentarer. De skulle jag sakna enormt!

Men du ska såklart fortsätta för att DU vill. Inte för alla oss som följer dig. Är så glad för att du fortsätter i alla fall ett tag till.

Varmaste kramen från mig!/ Lena

Annlin:s sa...

Sååå underbara bilder! Jag älskar dina bilder!
Kram
Anneli

tinajo sa...

Blogglivet är berikande av många anledningar! Det är underbart med träd tycker jag, att de kan bli så gamla. :-)

Bokcaféet i byn sa...

Bästa Lotta,
Jag tackar för att du fortsätter ett tag till! Du förgyller min vardag med din vackra del av USA! Dina ord och dina bilder som förtrollar, förtjusar och förför och som alltid väcker min reslust!
Önskar dig en fin vecka!
Stor kram Anna
Ps. Den där middagen med alla dina bloggvänner hade jag bra gärna gått på!!!

Ninelin - we remember moments sa...

Det är jag glad över!
Tror vi alla har sådana dagar, när hårddisken känns full, eller att botten är nådd.
Tittar snart in igen ;-) Ha en fin kväll.
Kram N

mitt liv som jag sa...

Kommer aldrig att ledsna på dina bilder och dina underbara berättelser om dina roadtrips. Det är alltid lika härligt och uppmuntrande att hälsa på här hos dig, man blir glad av dina bilder och din text. Tack för att du delar med dig!
Kram Jennifer

Maria - Wikers Liv sa...

Klar??? Nä, Lotta du kan aldrig bli klar med att leverera din värld ut till oss! Du inspirerar så otroligt mycket!
Och den där brakmiddagen, den tackar jag inte nej till! Vilken fest det skulle bli! ;) :)
Ha en fin ny vecka finaste Lotta!
Kram /maria

Anne-Marie sa...

Kommer gärna på middagen. :)
Ser fram emot fler roadtrips, blommor, färger, hav och annat fint.
Blogga så länge som det känns roligt. Har själv haft dina funderingar då och då. KRAM!

Jenny sa...

Åh herre! Jag höll andan hela inlägget tills jag kunde andas ut när du skriver att du fortsätter. Det är konstigt, hur saker och ting blir som en del av ens liv. Din blogg 'är en sådan grej. Men jag vet hur det känns. Så känner jag också. Ibland att det liksom inte finns något mer att berätta om, ibland har jag bara inte lust, ibland känns allt så krystat, tönktigt, ytligt och lamt. Men nästan alltid kommer längtan tillbaka. Kontakten, de fina vänskaperna man fått via detta underbara medium. Jag är glad att du fortsätter ett tag till... Stor kram!

Martina sa...

Det där var inte snällt. Det var riktigt taskigt. Att skrämmas sa där.

Älskar ju dina bilder pa sma och stora saker. Älskar ditt sinne för detaljer. Och färger. Och dina fina texter!

Visst ibland hinner man inte riktigt med, eller känner bara att man behöver paus. Men att lämna helt... det är nog svart.

Och Lotta, jag hoppas verkligen att jag far sitta vid samma bord som dig en dag!
Stora kramar

Trädgården på Höjden... sa...

fina lotta. jag känner så väl igen den där känslan
det ska kännas rätt och bra
och jag hoppa innerligt att det känns så för dig ett tag till. jag har varit dålig på att kommentera på sistone men jag läser. och njuter.
kram i hösten
åsa

Linda... sa...

Hej Charlie
Tittar på många bloggar men aldrig någon jag följer förutom din. På fullaste allvar finns det ingen finnare blogg. Mycket bilder underbara vackra bilder och lite text I LOVE !
Peace and love, Shanti

Mia sa...

Jag pratade senast igår med någon som tyckte att man blir så nedstämd av att läsa bloggar. Då tipsade jag om din, som en motvikt liksom. Så snälla sluta inte! Jag tröttnar heller aldrig på dina bilder!

Katta sa...

Att komma till din blogg ger en energi och lyft. Jag hoppas du själv finner det roligt med alla dina heja rop, fast visst är det förpliktande att blogga, det ska komma något nytt hela tiden. Kram

Christina sa...

Bli aldrig färdig, Lotta!!! Vi älskar din blogg, dina bilder är underbara. Tack för att du delar med dig och sätter lite guldkant på vår vardag.
Kram från ett regnigt PA!

Äventyret framtiden sa...

Jag förstår dig! Jag känner mig också klar emellanåt och tänker att nu räcker det, men så känner jag som du fastän jag också vet att det skulle bli väldigt tomt, vi har ju blivit vänner som känner varandra mellan raderna. Hoppas att du fortsätter länge än Lotta!

Varm kram
Karin

Anonym sa...

Hej!

Jag har först i sommar hittat till din underbara blogg. Jag brukar inte kommentera här men nu måste jag nog för jag vill absolut fortsätta titta in här. Dina bilder, känslan och inspirationen är helt fantastisk. Så om du bara vill tycker jag du ska fortsätta för du ger så mycket. TACK! Soliga hösthälsningar från Annika

Anonym sa...

Även jag fick lite skrämselhicka...tycker det är så fantastiskt njutbart att se dina bilder här och på Instagram. Det ger en alldeles speciell känsla i kroppen. Jag har sagt det förr och säger det igen, försök att ge ut en bok! Jag skulle köpa den direkt och bara njuta!
Kram Ingbritt

Lotta K sa...

Hej Lotta! jag är ny här på din blogg och har varit dålig på att kommentera. Nu vill jag i alla fall säga att du och din blogg är så inspirerande och dina foton är helt magiska, så fortsätt gärna <3 Det är en verklig "feelgood" blogg! Kram fån en annan Lotta

Life´s Silverlining and I sa...

nej du är inte klar Lotta: Det tycker verkligen inte vi kan jag lova. Glädjespridare som du är och inspiratör. Stor kram Nilla

Beautifulosophy sa...

Du måste skoja! Det får nog avskrivas som en temporär bloggsvacka med lite tvivel men du måste fortsätta! Jag kan se dina vackra bilder hur många gånger som helst! Kram Caroline

Desiree sa...

Dina ord och framförallt dina bilder är så fantastiska Lotta. Jag hoppas du inte känner dig helt klar och slutar. Jag blir så glad över att kika in här. Du förmedlar så mycket glädje och positiv energi med dina inlägg. Du sätter ord på just sådant som man borde njuta mer av. Nej jag har inte fått nog av dina rundor, små road trips och annat smått och gott. Snälla fortsätt.
Kraaam!

Helena sa...

Hittade hit till dej idag och jag säger bara....vilka bilder, så fina!

/Helena

CONCEPT by JESSICA sa...

Vilken lycka för oss att vi får fortsätta se dina vackra bilder å hänga med dig.
Kram

Anna sa...

Du måste fortsätta. Så är det bara. Jag älskar dina bilder och känslan i dem. Jag vill ju flytta till dig för sjutton! Så sluta aldrig. Kram!

Bodil sa...

Vad du skräms, kvinna!
Du får ju inte sluta med dina underbara bilder som man njuter av.
Du har ju en sån härlig blogg så fortsätt bara kära du.
Kram Bodil.

Anonym sa...

TUR för oss att du kom på andra tankar! Vore hemskt kul att träffas på lunch eller ett glad vin under hösten! Kram Viktoria/Newyorkbo

Anonym sa...

Lotta! Jag är alltid så sen med att kommentera eftersom jag alltid bara läser (direkt!) i min telefon (och gillar alltid på Bloglovin!!!), men det går inte att kommentera via telefonen av någon knasig anledning.
Hoppas inte du slutar blogga, du är ljuvlig.
Största kramen från La France

kavallinskan sa...

Men nu trodde jag ett tag att du tänkte lägga ner bloggen!! Det går ju inte!! Älskar ju dina bilder och berättelser!
Tur att du fortsätter med bloggandet så vi får fortsätta kika in här och njuta!
Ha det gott!
kramar viktoria

AK. Keramik Form-Design sa...

Oj, där höll jag andan ett tag som alla andra.
Glad och tacksam över att du fortsätter. Du ger mig så mycket, både med dina bilder och dina målande ord. Blir även så glad över dina små komentarer som du skickar.
Kan själv tycka att media karusellen ibland tar mycket tid av ens liv. Man ska synas överallt för att finnas. Har börjat prioriterat en del. Känns så bra att inte vara stand by hela tiden.
Hösten kanske är en tid till reflektion, där man tar sig tid till vad man vill göra eller inte.
Bamsekram från skånelandet
Annelie


@my casa sa...

Jaaa, vi vill att berättelsen fortsätter...länge till :)))


PS. Är du intresserad av drömfångaren, så finns en reserverad till DIG...Kram Åsa

& Lotta fler ROADTRIPS åt det svenska FOLKET

Två Trappor sa...

Ååh herregud vad mitt hjärta nästan stannade nu! Finaste Lotta, jag trodde du tänkte sluta blogga..! Det får aldrig ske, det måste du lova.. :) <3 Men jag förstår dina ord och jag hoppas innerligt att du aldrig ska tröttna eller känna att du är "färdig".. för vi kommer aldrig aldrig nånsin tröttna på eller få nog av dig och allt underbart du ger <3 <3
Största kramen till världens bästa Charlie!
Madeleine

Coolaannna sa...

Inser att min känsla när jag läser din blogg idag är som alla andras!

Vi kan inte vara utan dig Lotta! Du är ju min finaste första vän på bloggarna..du och en annan Lotta!

Du bara finns där och jag har samma goa känsla varje gång jag knackar till på datorn och besöker dig därborta!!

Och en dag ska vi ta ett glas vin oavsett om det är i staterna eller i svearike!

Kram på dig!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Älskar dina roadtrips och underbara bilder, som får mig att vilja lämna mitt kära land och packa ihop allt och 6 rara prinsessor och en man och flytta över bums och direkt! Tröttnar aldrig på dina fina foton, så SLUUUTA inte!

Kraam
Petronella

Titta in hos Thess sa...

Nä jag hoppas vid min Gud inte att du är "klar"
Men jag kan förstå precis vad du menar med känslan att inte riktigt veta vad man mera ska hitta på.
vet inte men det kanske har med årstiden att göra.....vad vet väll jag.

Kram Thess

Christina sa...

Tror vi alla fick skrämselhicka!
Din blogg är helt unik Lotta, det blir aldrig rutin, du kan som ingen annan se det vackra i det lilla, du ser de där detaljerna, du visar din vardag och dina road trips som ingen annan.
Hoppas att en dag få träffa dig, sitta där runt bordet med dig på öst eller västkusten :-)
Stor kram!

Villa Ell sa...

Jag kan bara hålla med alla andra... toppen att du vill fortsätta och bjuda på dina fantastiska bilder och texter...
Önskar dig en fin fin helg

Kram Sandra

Anette Ryan sa...

Go kväll på andra sidan. Din kommentar ramla precis in. Gulle dig som tyckte det blev fint. Själv kände jag att det haltade lite, inte helt osm jag tänkt mig men det kan jag leva med :-)
Vilken tur att du vill fortsätta skriva och dela med dig av dina upplevelser för du inspirerar. Jag blir alltid så glad när jag ser dina inlägg.
Ser fram emot att få dela din hösten med dig och att få delge dig min vår.
Storkramen till dig min vän!
Anette

Tankevågor sa...

Åh Lotta, aldrig någonsin tröttnar jag på dina inlägg! Jag njuter för fullt när jag går in här på din blogg och det är så att varje gång jag är här så tänker jag att jag skulle vilja börja blogga igen. DU inspirerar verkligen och du kan konsten att njuta och se det vackra.....vet att det skulle vara fantastiskt att sitta vid ett bord med dig och prata. Ja det är jag säker på. :-)
Kramar i massor från Lisbeth

Berså sa...

Lova att fortsätta ett tag till!! för jag vill ju se på pumpor, blommor och allsköns grejer som du hittar i din vardag...
Men jag vet hur det är...i bland när inspirationen och lusten inte finns där undrar man om det är dags...dags att sluta. Men så går det ett tag till, och så känns det kul igen...
Så, keep on helt enkelt!