lördag 25 juni 2011

Vad har jag och Richard Gere gemensamt?



Jo, vi handlar båda i en antikhandel i Pound Ridge, New York och äter brunch på samma ställe. Kanske ingen kioskvältare direkt, men nog är Antiques & Tools det.

Så här var det. Joan som äger affären sedan 21 år, såg mig "snapping away on my iPhone" som Jordan säger att jag gör (vilket stämmer) och undrade om jag var från The New York Times.

"Har du tid att lyssna på en historia" undrade Joan medans hon packade upp någonting.




Såklart jag hade.

Hon berättade att när folk fotar så säger hon alltid så, är du från The New York Times. Dem flesta är ju inte det. Men en gång visade sig att det var en kille som arbetade för tidningen och som gjorde ett reportage. "Så man vet aldrig" log Joan

Jag passade på att gå runt lite. Stegar, coca cola maskin, badkar, järnspisar, verktyg, tidningar, böcker, mjölkflaskor, hårnät från 40-talet, knappar, ciggarraskar...apparater som jag inte ens sett tidgare och ännu mindre vet vad dem kan användas till. Men Joan vet.










Jag berättade att jag har en blogg och att jag tycker om att ta bilder så jag kan visa hur det ser ut här i omgivningarna och dela med mig av min vardag. Just nu letar jag efter gamla registreringsskyltar, gärna från 80-talet och äldre. Vips pekade Joan på en vägg med massa foton. Hon berättade att hit har Martha Stewart, Richard Gere, Susan Sarandon, Andre Agassi, Amy Irving och många fler som bor i närheten kommit. Martha handlade senast pumpaformade glas om någon undrar. Susan köpte en gryta.

"Martha bloggar om mig med" sa Joan nöjt








Nära Pound Ridge ligger Bedford och Katonah. Bedford Post har jag berättat om tidigare, där äter man god brunch. I Bedford finns också en av de äldsta och största ekarna i New York - den har stått där sedan 1787. Vi köpte några pizza slices och åt i gräset. Jag plockade blommor.










Joan håller koll på min blogg nu, säger hon. Hon hoppas på mer business.


22 kommentarer:

Anonym sa...

hello dear, är åter i stora stan efter en utomordentligt trivsam midsommar ute på storholmen omgiven av fina vänner och vansinnigt mycke god mat.....igår kväll premiäråt vi på "nyöppnade" villa godthem...nice inrett,särskilt trädgården,god mat men onödigt pricy på vinsidan. vad gäller ditt fina inlägg så håller jag med...älskar lilla bedford och bara tanken att springa på mr gere gjorde att jag alltid var pigg på att åka dit...det hände dock aldrig däremot stod vi bakom vårt tjusiga, ja i alla fall frun, svenska filmpar i kö för väntan på bord och småpratade mkt avspänt med dem om sverige, att flytta hem eller inte ,skolor mm mm inte illa det heller. kram marianne

Charlie sa ... sa...

Hello dear you - mamsen o pappsen är fortfarande ute på ön :)
Så trevligt att ni varit ute också.
Vädret här har varit ganska trist men igår började det klarna upp och nu är det som det ska vara och vi packar för beachen.
Ja, lilla Bedford...en pärla. Man vet aldrig vem man springer på :) har sett snygga frun i New Canaan också.
Jag har mailat dig men vet att mitt mailkonto krånglat lite så jag är inte säker på om du fått det?
Igår kväll sen middag på relativt nyöppnade italienska Molto som ligger i stan. Älskar att det är schyssta priser för god mat på de flesta ställen här. SONO är ganska pricy men skön stämning. Hittat ett fik med farligt god choklad.
Djurgården längtar jag till...
Kramar!

Min plats i solen sa...

Hej Lotta!

Vilket underbart inlägg om Joan! :) Du förmedlar sådan värme och känsla Lotta och jag är säker på att Joan är väldigt stolt och nöjd över marknadsföringen. :)

Richard Gere är inte dum han inte. Jag såg honom en gång i London och han var lika handsome som på film. ;)

Kram på dig

Annika sa...

Joan är för cool, och det är du med som dukumenterar så BRA i äkta SANN Lotta-anda!!!
Såg Richard Gere en ggn i DC, jag hoppade till!!
Var liksom inte förberedd ngnstans på att HAN skulle dyka upp!!
Härligt inlägg!!
Kramar från OBX!!

Saltistjejen sa...

Vilket ställe!!! Verkligen! En skattkista för många. Stt kunna gå och "skrota runt" bland dessa gamla saker måste vara så himla kul! Och vilken härlig dam hon verkar vara Joan. jordnära men med näsa för det där lite extra glamorösa haha! :-D
Och jag älskar din blogg just för blandningen av allt möjligt. Dina omgivningar, små anekdoter eller dina möten med fantastiska människor!
Varma kramar från ett strålande NYC!!

Magdalena and Co in US sa...

Wow, vilket ställe, vilken pärla att botanisera i. Och med alla de kunderna är det som om du befinner dig på röda mattan. Lilla Joan ser så rar ut.
Gillar verkligen de omgivningarna du har omkring dig. En sån underbar blandning av storstad, strand och ekar. Verkar vara ett sånt fint ställe att bo på. Kramar

Desiree sa...

Vilket underbart reportage du fick till här Lotta. Kanske New York Times rekryterar dig om det får syn på detta ;-)
Kul butik med massor av roliga och udda saker. Här kan man säkert göra ett och annat fynd. Nu vet man att Richard Gere alltså hänger här ibland.
Gillade Bedford och ekarna. Ser så grönt och lummig ut. Älskar sådan grönska. Din bukett var också superfin. Så sommrig :-)
Kram!

mammaxtre sa...

Vilken underbar berättelse. Varmt inlägg.

Ha det bäst!

Anna's kitchen sa...

Vilken charmig dam! Underbar affär och pratstund.
Det där trädet var så häftigt!

Kram

Charlie sa ... sa...

Så här känner jag: ni är bäst! Tack fina Lotta, Annika, Saltis, Magdalena, Desiree och Anna. Ni förgyller min tillvaro och bloggandet med era sköna och värmande kommentarer på ert speciella sätt.

Jag blir verkligen jätteglad!

Stor kram!

Anne-Marie sa...

Vilken pärla - både Joan och affären. :) Du är i gott bloggsällskap alltså - du och Martha. Så vackert med den stora fina eken. Och blommorna "gick inte av för hackor" heller. Kramar!

Camilla sa...

Vilken kul att affär! Och klientelet går ju inte direkt av för hackor heller, med dig i spetsen:)

Härliga bilder som alltid! Det är kul att få hänga med i dina omgivningar. Jag har sagt till T att vi måste åka i din riktning nästa gång jag åker över.

Kram

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

Affären är en guldklimp - jag tror Joan har det mesta. Gillar att Martha är klurig och kollar efter coola detaljer och prylar "på riktigt"

Eken är enorm och det var en perfekt dag att sitta och luta sig mot den

Kram!

Charlie sa ... sa...

Camilla!

Tack för komplimangen!

Absolut ska ni komma hit ut, inte alls långt fr NJ. Jag gör ju motsatt runda då och då och det går finfint :)

Kram!

Fröken fräken sa...

Åh jag älskar att hitta fina antik affärer och speciellt om dom har en sån karaktär som denna. Vilken gullig tant hon verkar va.

Charlie sa ... sa...

Fröken Fräken,

Joan och hennes affär räcker till flera blogginlägg :)

Tycker också om sådana här ställen. Man vet aldrig vad man hittar och billigt är det också.

Hoppas din jordgubbssylt blev bra!

Loppan flyttar västerut... sa...

Härliga Lotta!
Vilken skön lady, hur mysigt som helst. O mr Gere... såg pretty woman häromdagen, ojsan, inser att filmen har ett par år på nacken, så även jag med andra ord. Men bra är den och jag hoppas att Joans business går som smör nu efter ditt fina inlägg.
Kram till dej!

Charlie sa ... sa...

Hej Åsa!! Miss you :)

Mr Gere...jag missade att kommentera att Annika sprungit på honom också. Och du har sett Pretty Woman precis! Alltså när jag såg honom i American Gigolo och i en Officer och en gentleman....

Joan är störtskön! Bra på marknadsföring är hon också :)

Tankevågor sa...

Åh Lotta vilket underbart inlägg! Fantastiska bilder som vanligt såklart men du får mig verkligen att vilja åka dit och gå och skrota i Joans affär. :-)
Ser så mysigt ut och det gör Joan också.

Ha det gott!

// Lisbeth

Christina sa...

Vilken underbar historia! New York Times borde höra av sig!!! Man blir alldeles varm och rörd av dina inlägg! Hälsa Richard så mycket ;-) Kram!

Charlie sa ... sa...

Hej Lisbeth!

Jag är glad att jag kunde förmedla den speciella känsla som var i Joans affär...men bäst är ju helt klart Joan själv! Jag vill gärna lyssna på fler av hennes berättelser.

Vilka grejer hon har också. Och jag hittade min registreringsskylt som jag var ute efter :)

Tack Lisbeth för din fina kommentar

Ha det så skönt nu på ön!

Charlie sa ... sa...

Gulliga Christina, tack!!

Haha, en iPhonereporter från Connecticut kanske vore något!

Jag hälsar självklart till Richard när jag ser honom...;-)

Kram!