söndag 28 augusti 2011

Efter orkanen
Så var det över med Irene i vår del av USA.

Jag tror vi var många som sov dåligt natten mellan lördag och söndag. Det har varit flera dagar av förberedelser och oro. När vindarna började tillta och regnet kom, var det inte så stor skillnad på Irene och riktigt dåligt busväder. För många innebar det att förlora strömmen, att vägarna och delar av bostäderna svämmade över samt träd som nu blockerar framkomligheten. Det blir en hel del efterarbete.

Vi tog en tur och kollade läget på eftermiddagen i our neck of the woods

Mycket grenar, träd och gator som är otillgängliga på sina ställen. Allt är stängt. Det är inte en vanlig syn. Vad jag har snappat upp så verkar det som Irene gjort skada men inte i den utsträckning som befarats.

Så vad har vi gjort de senaste 24 timmarna? Ätit, sett på film, ätit igen, spelat spel, kollat fb 7000 gånger, ätit igen, checkat internet för nya uppdateringar och ätit upp hela godispåsen med Gott och Blandat och halva persikopajen. Det har varit ok, det kunde ha varit värre

Ännu en gång, tack för alla värmande ord och tummar som ni höll för att det skulle gå bra - ni är bäst!
23 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint att det inte var värre...tänkte pa er!
Kramar, Lisa

Kalaslotta sa...

Stop n shop är öppet likaså subway. Krogar i geenwich o säkert några i sono. Vi är strömlösa men har vänner med 5' vatten i källaren...inte så skoj. Skönt att ni klarat er.

Charlie sa ... sa...

Tack gulle dig, Lisa!

Charlie sa ... sa...

Bra! Hittade en krog här intill också...
Hoppas er ström kommer tillbaka snart Lotta, det är tufft utan. Vet inte om vi har ström på kontoret. 5' vatten är inte heller att leka med. Vatten ställer till mycket skada dessutom. Vi såg folk som paddlade på gatorna idag

Jag hörde just också att Metro North ev inte fungerar imorgon. En del av rälsen är skadade.

Saltistjejen sa...

Skönt att det gått bra för er. Men på dina bilder känns det verkligen som om ni drabbats betydligt mer än vi här på Manhattan. Här har det varit en del nedblåsta grenar men inte mer översvämningar än vid "vanliga" höststormar tycker jag. Skönt iallafall att det inte blev så illa som media befarat även om jag känner mig lite "snopen" efter allt hallå.
Kram!

mammaxtre sa...

Åh så bra att allt gått bra och att eländet är över för er del nu.

Mot naturens krafter har vi sannerligen inte mycket att sätta emot.

En bamsekram till dig från mig

Äventyret framtiden sa...

Så skönt att veta att allt har gått vägen för dig och din familj! Det är olustigt att inte veta vad som väntar om knuten när det gäller oväder. Nu är det över! Skönt, skönt.

En glad kram
Karin

Anne-Marie sa...

Det blev en del förstörelse ser jag på dina bilder. Men som du säger kunde det ha blivit mycket värre. Nu kan ni pusta ut i alla fall - och alla vi andra också. :) Skönt! Stor kram!

tinajo sa...

Vad skönt att det blev snäppet lugnare än vad de först befarade, bättre det än tvärtom. Intressanta bilder!

Min plats i solen sa...

Skönt att höra att ni är välbehållna och att det blev mindre förödelse än förväntat. Likaså att vardagen nu återvänder och att oron och olustkänslan i magen försvinner sin kos.

Kram Lotta

Miss Marie sa...

Det kunde ha varit värre, men det ser inte så kul ut på bilden med allt vatten. Antar att det finns en hel del hus som har fått in vatten i källare och liknande? Strömlöst är inte heller kul! Skönt att ni klarade er bra ändå.

Desiree sa...

Det är skönt att ni haft det bra och klarat er fint denna gång men oj vilken framfart Irene ändå haft då jag ser dina bilder. Otroliga mängder regn och vatten samt mycket omkullfallna träd. Man förstår att det orskas mycket skada och att så många mist strömmen när man ser dessa bilder. Kärt minne då du nämner frasen "in my neck of the woods" minns Al Green på Morning Show.
Kram!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Så skönt att ni kan pusta ut nu! Måste ha varit en märklig och kanske kuslig känsla att gå och vänta på att ngt ska drabba ens hemort utan att veta i vilken omfattning.
Här har vi börjat en ny vecka. Det kändes svalt och lite höstlikt imorse. Sonen vaknade på strålande humör och vad mer kan man önska en måndag morgon en ett stort leende från honom?! Sista dagarna på dagisinskolningen, snart är det jobbdags för mig igen efter sköna, lediga veckor.
Önskar dig en bra start på nya veckan Lotta!
Kram Anna

Coolaannna sa...

Skönt att det inte blev så faligt som befarat. Men trist ändå med förstörda saker både materiellt och natur. Tänk vad det kan bära till.

Vi är förskonade i Sverige från såna naturkrafter. Visst kommer det höst och vinterstormar som förstör men inte på det sättet.

Ha en bra dag!
Kram Anna

Casa of Mia sa...

Så härligt att det inte blev värre, men förstår att det är mycket att röja upp nu efteråt, allt vatten och träd och fallit ned!

Nettan sa...

Skönt att höra att ni har det bra och att det inte blev värre än det blev! Hoppas nu att efterarbetet går smidigt och att vardagen flyter på bra igen!

Kramar

Elin sa...

Vilken lättnad att det inte blev så farligt som man förväntat. Men dina bilder ser ju ändå inte särskilt roliga ut, Irene har ställt till massor trots att hon drog ner på takten lite. Kan inte ens föreställa mig oron ni måste ha känt innan, att inte veta riktigt vad det är för krafter som är på intågande.
Skickar en varm måndagskram!
Elin

Annika sa...

Skönt ändå att det inte blev värre. Här hos oss var det inte värre än en vanlig höststorm.
Hos er finns det mkt mer att röja upp, och så är det ju vid kusten.
Men, jag har en känsla av att det kommer att röjas upp snarast och att Irre snart är ett minne blott.
Värst för de som fått sina hem översvämmande, men det hade säkert hänt i en större regnstorm också. Jag tyckte de var sååååå noga med att påpeka översvämningsrisken här i DC, och sandsäckar fanns att hämta på så många ställen för de som behöver, och vet att de ligger i utsatta områden. Att bli av med strömmen är för j-gt, och jag hoppas att de som blev av med den i lördags har fått den tillbaka nu.
Den här veckan kommer iaf solen att lysa med sitt vackraste leende. Säkert hos er också.
Kramar!!!!

Mrs Clapper sa...

Åh herrejösses!! Man förstår att det förbereddes en hel del inför Irene...

@my casa sa...

Skönt att höra att allt gått bra för er!
Kul att hitta hit till din fina blogg, nu ska
jag fortsätta läsa dina tidigare inlägg...

Kramar Åsa

Christina sa...

Vilken tur! Skönt att höra, vi var många som höll tummarna!! Hoppas du får en bra start på veckan, ni har fyllt er oväderskvot nu!!

anna of sweden sa...

Vad skönt att det gick bra. Men när man ser bilderna inser man verkligen vilka krafter det handlar om.

Charlie sa ... sa...

Tack söta ni! Jag har sett bilder från tex Petra med bloggen Sporty Spice och då ser jag att vissa kuststäder drabbats ännu värre - hemskt.

Här är läget hyfsat under kontroll. Igår var över 100 gator avstängda i vår lilla stad. 1.7 miljoner fortfarande strömlösa i the Tri-state area. Mycket att ta upp, laga, pumpa och bygga om. Tyvärr har orter Upstate New York och i Vermont drabbats hårt också.

Så ja, det är över nu och vi kan pusta ut. Vi har haft el hela tiden och alla konservburkar från bli late TV-dinners. Inte så dumt det heller :)

Stora kramar!