torsdag 16 juni 2011

Long IslandEn weekend på Manhattan är alltid trevligt och tiden rusar ofta iväg. Jag skulle vilja rekommendera att lägga till en dag i planeringen för att antingen ta sig ut till Connecticut eller till Long Island. Det blir mycket Connecticutrapportering här ändå, så jag tänkte presentera en liten pärla ca tre timmar från NYC - The Hamptons


Mellan Memorial Day och Labor Weekend är det packat med folk. Under off-season är priserna rimligare och stämningen betydligt lugnare. En dagsutflykt från Manhattan funkar bra om man startar tidigt. Antingen tar man tåget från Pennstation eller hyrbil. Montauk är spetsen på ön. Där surfas det och hotellpriserna är något lägre än vid trendiga Sag Harbor, East Hampton och Southampton.

Fast The Hamptons attraherar New Yorks kändiselit och är känt för fester som börjar från fredag eftermiddag till söndag, finns det många platser på ön som är lugna utan att för den sakens skull vara mindre njutningsfullt, tvärtom tycker jag. Under sommaren och hösten finns många farmers market, vingårdar, små städer och restauranger med personlig karaktär att besöka.På en liten begränsad yta är det dyrt, riktigt dyrt. Många hus hyrs ut mellan Maj och September, ofta till saftiga priser.

En feelgoodfilm är Something Gotta Give. Mycket Hamptonkänsla. Snygg New Englandinredning.

Kul shopping i små butiker. Dylan's Candy Bar, Raffe, antikaffärer, restauranger för alla smaker.
Har en bok om The Hamptons som är trevlig och med fina bilder. Skriven av en weekendbesökare som blev en islander. För mig är ön bad i Atlanten med sallad, vatten, frukt, tidningar och böcker. Och så plockar vi snäckor.

Ha en fin helg alla xx

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vi har bott två gånger i East Hampton men alltid under "lågsäsong". Jag är inte så mycket för sådana ställen när det vimlar av folk.... Vill jag komma från NYC är det just för att slippa för mycket folk hahaha! Vi var där en gång sista helgen i oktober och andra gången tillsammans med min mamma då alldeles innan Memorial Day. Kan verkligen rekommendera att åka dit under hösten! Det var fantastiskt! Älskar stränder i höststorm och utan folk!!!!! :-)
Kramar!

mammaxtre sa...

Underbart att du tar oss läsare med lite varstans. Tack!

Ha det gott

Charlie sa ... sa...

Saltis! Ja, hösten är underbar! Ska försöka klämma in det i år. "The left fork" har ett pärlband av fina vingårdar - mycket lugnare och skönt att besöka i september.

Idag vet vi iallafall hur regn ser ut ;).

Ha en trevlig kväll!

Kram!!

Charlie sa ... sa...

Mammaxtre: tack, vad glad jag blir!
Jag såg just den fina fågelholken - en sån skulle man ha. Vilket paradis ni har! Tack för att du delar med dig av det :)

Desiree sa...

Perfekt med små tips som detta. Låter dock som off season skulle vara bästa tidpunkten tex höst eller vår. Jag gillar också då det är lite mindre folk och lite mer orört. Men det ser väldigt charmigt ut här och The Hamptons är ett ställe som man hört mycket om. Perfekt utflykt från NY då om man vill komme bort lite från storstan då man varit där och turistat lite.
Kram!

Charlie sa ... sa...

Desiree,

Ja, absolut. The Hamptons är perfekt och jag som tycker om vin, har fastnat för vingårdarna också. Montauk är underbart och ligger längst ut på spetsen. Vi kom dit en dag då det var lite molnigt och det blev en speciell känsla när vi klättrade runt bland stenarna, tittade på fyren och gick på stranden.

kram!

Anne-Marie sa...

Vad roligt att få litet tips på "smultronställen". Tänk vad annorlunda det är på USAs östkust jämfört med västkusten. Det känns som om det fortfarande är litet "Wild West" över mina trakter. ;) Vem vet, kanske man kommer till östkusten någon gång och kan uppleva dina omgivningar. Ha en fin helg! Kramar!

Charlie sa ... sa...

Så skönt att din PC är igång igen Anne-Marie!
Ja, Wild West har jag inget emot. Vi kanske skulle byta ett tag ;)
House swooping!

Äntligen fredag säger jag som tycker den här veckan har varit lång. Skönt med helg. Hoppas ert fina väder håller i sig. Kramar!

Christina sa...

Nu blev jag ännu mer sugen på att åka dit! Är så svag för New England-stilen :-) Härligt att du visar upp en annan sida också, tänker mycket på party och kändisar när jag hör The Hamptons :-) Måste helt enkelt ta mig utanför Manhattan nästa gång jag är i New York. Har sagt det förr och säger det igen, du förmedlar en sån härlig känsla med dina bilder! Kram!

Charlie sa ... sa...

Tack Christina! Blir glad ;)

Jag blev just så förtjust i dina bilder från Båstad. Det liknar stranden här lite! Det finns verkligen så många underbara platser.

Många stannar på Manhattan när det finns härliga platser och mycket att göra om man lägger till en dag eller två. Rekommenderas!

Kram!

Magdalena and Co in US sa...

NAJS!!!

Charlie sa ... sa...

Magdalena,

Ja, najs är det!!

Min plats i solen sa...

Nu har du övertygat mig Lotta, jag MÅSTE helt enkelt bege mig till USA någongång och besöka alla dessa pärlor som du bjuder på. Vilka fantastiska bilder! Och vilka stränder! :) Off season tycker jag låter helt underbart. ;) ch tomatbilden Lotta - ljuvlig. :) Something gotta give är verkligen en feelgood - film. En av de där jag kan se hur många gånger som helst och njuta lika mycket varje gång. :)

Tack för allt härligt som du bjuder på vännen. Ren njutning att läsa och titta på.

Kram Lotta

Charlie sa ... sa...

Kommer du blir jag gärna din personliga guide del av resan ;)
Off season är bäst!

Something gotta give är verkligen en filmpärla. Jag drömmer om att sitta på restaurangen i Paris...

Tack för dina fina komplimanger. Värmer!

Kram till dig fina Lotta