söndag 12 augusti 2012

Country Life









Att en dag på landet kan vara så härligt. En road trip. Det behöver inte alls vara långt. Det är så roligt att svänga av på en väg man inte åkt på tidigare.

Målet var att besöka Guy, men såklart blev det inte raka spåret. Det blir det sällan. Det skulle handlas majs, aprikoser, zuccini och persilja. Jag äter en majs om dagen, kan inte sluta bara för att det är så gott. Nu är dem som bäst, alldeles nyplockade.










Och glass, så gott det kan vara. Speciellt när det bara dyker upp en glassbar framför en, en solig eftermiddag.


I ett svagt ögonblick hade jag bestämt mig för att jag redan ätit sommarens sista glass men det gick inte att hålla när vi kom till Arethusa Farm vid Lichtfield Hills. Det är ägarna till Manolo Blahnik som äger hela härligheten. Mjölk, yoghurt, ostar, glass. Vi fick hälsa på kossorna och jag kan berätta att de har det mycket bra. Det första som mötte oss var en skylt. "Every cow in this barn is a lady, please treat her as such".



Godaste glassen i sommar var det.











Längs med Route 7 upp mot Vermont finns så mycket härligt. Sjöar, antikaffärer, B&B, stenmurar, rolling hills, farms, bagerier och organiskt odlade grönsaker. Och snyggshopping. Både kläder och till hemmet. Och äntligen har jag fyllt på med Holly's Oatmeal från Smithy's. Den är sanslöst god, önskar jag kunde bjuda er alla på den.





Men det var ju Guy jag skulle skriva om först.











Har jag sagt att jag är smått förälskad i den här mannen som inte bara är en enastående keramiker utan också spelar banjo?

Det är så inspirerande att träffa personer som genuint tycker om det dem gör, har roligt på jobbet. Passion. Guy är nära vän med Martha Stewart och i jul måste ni hålla utkik i Martha Stewart Living om ni tycker om den tidningen. Då visar dem flera av Guys krukor som just nu står på torkning innan Martha ska hämta dem. Ja, inte bara Martha utan Metropolitan Museum of Arts och Ralph Lauren. Guy visade dem, de är svagt gråa.











Och så jag, som hämtade min tredje kruka. Älskar dem.










Från Guys lada, till grus under fötterna som knarrar, böljande kullar, en lugn insjö där någon paddlar.


Att få sitta ute och dricka något kallt eller ett glas vin kan vara precis det som gör en sommardag. Å, jag tycker det smakar extra gott när solen killar en i nacken och man känner doften av blommor och gräs, eller hur?










Hoppas ni haft en finfin helg. Jag tänker på allt det goda från igår och har precis satt in en persikopaj med aprikos och blåbär i ugnen. Säger som Guy: "Everyone has to believe in something. I believe I'll have another piece of pie" xx










40 kommentarer:

tinajo sa...

Jättefina krukor - gillar! Vi har ätit en hel del majs här hemma också, den riktiga fantasten är nog min äldsta son som aldrig verkar få nog! :-D

Äventyret framtiden sa...

Lotta,

du gör sådana inlägg att man blir ordlös. Vilka bilder, vilka dofter, stämningar...och jag har också sagt att det här är den sista glassen för i sommar, men tro det!:) Nu är jag på väg efter en igen...det är ju fortfarande sommar. De där krukorna är så fina

Karinkram

Casa of Mia sa...

Åh så härligt med dina "roadtrips", älskar att följa med dig och se dina vackra bilder, kram

CreandoPhoto sa...

Jag fattar bara inte hur du får till dina ljuvliga bilder. Sluta aldrig att dela med dig! Den översta i detta inlägget är så fin så jag bara tittar och gapar....

Kramar

Jenny sa...

Ja, och jag tror inte på att banta, mer glass (och paj!) åt folket! :)

Det är verkligen, som du skriver, härligt med landet. Jag var ju hos Angelica här om dagen och GUD vad härligt det var! Rofyllt. Fast där finns det ju inte massa härliga ställen att stanna och käka på, förstås. ;)

Jag älskar att de som ägen Manolo också är lite lantliga, och jag älskar vad de skrev i ladugården!

När jag var liten var det alltid (eller oftast) "raka vägen" som gällde när vi skulle någonstans. Likaså med exet som bara ville komma fram. Själv har jag - som blir 30 nästa år - inget eget körkort (big up för din dotter!). Så det blir sällan det där att stanna till och kolla in saker. Något som jag annars älskar. När jag får körkort (eller skaffar en ny karl, höhö) ska det bli ändring på det!

Kram och ha en superbra söndagskväll! OS-avslutningen kanske? Hos dig börjar den ju 16, då kanske man orkar stanna uppe för hela! ;)

Ewa`s Galleri sa...

Ohh vilken dag ni har haft ,Blir så faschinerad av dina bilder ,de gör att man upplever det du gjort
Vill bara packa väskan o åka
och vilka fina krukor
Hur gör du med majsen ,kokar den??
ha en skön kväll

House number 11 sa...

Ja, dina underbara bilder och härliga utflykter, njuter jag av!
Vilka krukor! Så fina!
Kram Jenny

Miss Marie sa...

Åh, så härligt! Majs är ju så gott och handdrejade krukor är de finaste som finns. Har en känsla av att jag också skulle gilla Guy. Ska absolut hålla utkik efter Marthas julnummer!

Helenas enkla vardag sa...

Jag är förstummad av dina vackra bilder!!! Jag längtar till du kommer med dina inlägg och jag känner mer och mer att jag måste till USA och det är snart!!
Kram och tack!
Helena

Life´s Silverlining and I sa...

Underbart som guy säger! Älskade äppelbilden och vattenfallet särskilt! Och tjejbilden! Kram söta!

mammaxtre sa...

Lotta, idag på väg hem från landet passerade jag en massa kor som gick och betade. Jag tänkte då att jag var så glad över att de har det bra som får gå ute och njuta av livet. Du kan tro att jag gillade budskapet angående kossorna som du var på besök hos :-)

Den sista bilden, den är sååå fin.

Sen kan jag inte låta bli att undra varför i hela friden du redan nu bestämt dig för en sista glass. Än är det väl mycket kvar av sommaren, några veckor iallafall :-)

Kramkram

Bokcafeetibyn sa...

Du har en klok vän Lotta! Perfekt motto:-)
Kära du vilket vackert inlägg! Dina foton, orden som flödar, känslan du förmedlar. Du är min ciceron Lotta!

Jag ler när jag läser skylten vid kossorna, respekt för andra, djur inkluderat, det kan man aldrig betona för ofta.

En stor kram från skånska sydkusten till dig! /Anna

Ps. Jag lyssnar på vackra Annies song av John Denver ikväll då den sjöngs på ett vackert bröllop jag var på igår.

Bella sa...

Vilka vackra krukor och visst är det underbart med människor som brinner för sitt yrke och utför det så bra!!

Jag blir lika glad och förtjust i dina vackra bilder i varje nytt inlägg du gör. Du skulle jobba med turism för allt du visar upp vill man bara åka och uppleva irl :)

Hoppas du får en bra start på veckan!

Kramar Bella

Queen of Kammebornia sa...

Lotta, jag älskar att åka på roadtrip med dig!

Channal sa...

Tack jag har haft en finfin helg!

Älskar dina roadtrips! Måste få uppleva dem irl någon gång!

Den där Guy verkar jättespännade! Det är kul med keramik... blir sugen att få forma något med leran!

Manolo Blahnik, där ser man! How Cool! 1000-Tack Lotta för dina fantastiska bilder från ett USA jag inte kände till innan jag hittade dig här!

KRAM Anna

Nettan sa...

Underbara bilder, och så vackra krukor, hantverksglädje och stolthet i det han gör.
Så kul att få följa med på dina turer ut på den amerikanska landsbyggden, tänkte extra mycket på dig nu i kväll när vi sjöng sånger ur Kristina från Duvemåla, Bla Duvemåla Hage, Du måste finnas och Hemma...

Många kramar och hoppas att du har en fortsatt fin söndagskväll.

Nettan

Lena - gott för själen sa...

Inga dåliga krukkompisar du har! Men jag förstår det. De är jättefina. För att inte tala om dina fantastiska bilder. Slutar aldrig att förundras.

Kram Lena

Anne-Marie sa...

Jag kan känna att jag skulle känna mig hemma i dina trakter. Grönt, lövträd, blommor. Här är allt brunt och torrt nu. Måste ta mig till den delen av USA någon gång. Vilka härliga krukor. Tänk att det odlas så mycket majs där du bor. Kram!!

Desiree sa...

Dina bilder är verkligen ögongodis. Du skriver och beskriver allt så himla skönt och vackert också. Majs är ju så himla gott. Speciellt nyplockad majs. Här har majsen inte riktigt mognat ännu. Var ute vid Ulrikdahls plant shop och café igår. Plockade mangold och vackra blommor men majsen behöver lite mer tid. Finns inget godare är saftiga söta majskolvar.
Otroligt fina krukor. Förstår att han blivit känd för dem. Ska absolut hålla utkik efter jul nummret av Martha Stewart Living. Vilka söta kossor. Gillade att every cow is a lady. Sådan här hemmagjord glass kan man ju bara inte säga nej till. Vilket maffigt och vackert vattenfall också. Helt underbara bilder som sagt. Riktigt ögongodis.
Kram!

Cecilia sa...

Ah,det är så underbara bilder!!Tänk att ett par slitna skor kan bli så vackra :-)
Det är så man blir kär när man ser dina bilder!!

Kram/Cecilia

Anette Ryan sa...

Åh Lotta vad du visar mycket fin idag igen :)
Nu fick du mig att längta tills det blir majssäsong här med. Vi brukar själva försöka odla några, alltid kul när barnen får vara med och plocka sina egna. Annars säljs de ju billigt i affärerna också. Fast det är just känslan av att det är ens egna liksom.

Men de där krukorna var ju också helt fantastiska. Synd att det blir så dyrt att beställa så långt bortifrån. Behöver nytt till trädgården och verandan nu till våren. Hade faktiskt funderat på att åka och titta lite i morgon. Vädret har gör att man blir sugen på våren.

Kram på dig!
Anette :)

@my casa sa...

WOW, vilka krukor...hur MÅNGA fick du med dig hem???

Åh vilka bilder...man suger i sig...ALLT

Lisa sa...

Der Sommer ist noch lang...Du darfst gerne noch ganz ganz viele herrliche Bilder posten!!!
Bussi Lisa

Nilla Q sa...

Så mycket vackert du visar - som vanligt! Alltid lika kul att få följa med dig ut och åka:)

Kram Pernilla

Trädgården på Höjden... sa...

Vet du, när jag läser ditt inlägg så blir jag som vanligt bländad av de underbara bilderna och din upptäckarlusta. Jag scrollar sakta ner och tänker att "ja, nu är det väl nog slut. Vilken fantastisk dag"! Men nej, det blir bara mer och mer och bättre och bättre. Som grädde på moset och extra allt och lite till.
Du är fantastisk på att fånga känslan i ord och bild. Du borde ge ut en egen bok med bilder och texter från dina roadtrips. En riktig livsnjutarbok. Lottas!
Kram Åsa

Coolaannna sa...

Finaste vännen...alltid är det jag som är sist ut med kommentarer (ialla fall just nu!!)

Idag sparar jag på orden;

TAKE ME TO YOUR HEAVEN!

Coolaannna sa...

...och sen skulle jag dö för Guys lampor!!!


Kram Anna

AK. Keramik Form-Design sa...

Så underbar bloggandes värld är. Att hitta din sida hos en gotlänning för att sen hamna i en annan fantastisk värld. Dina bilder är bara helt underbara. Älskar krukorna dessutom.

Berså sa...

Älskar roadtrips! Och älskar krukor...såklart!!! Önskar jag kunde vara där och få åka med på en sväng...:)

Beautifulosophy sa...

My goodness, var detta din helg? Innehöll typ allt! Ja, och såklart gör Manolo Blahnik den godaste glassen,, också! Tack, hade ingen aning om detta! Älskar också Vermont och vägen dit, men alldeles för länge sedan jag var där. Tack för att du tar mig med:) kram Caroline

Christina sa...

Alltså, det är inlägget gör mig helt mållös. Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt fint det var! När min egen blogginspiration tryter och jag är så trött att jag knapp kan hålla ögonen öppna så var det här inlägget precis vad jag behövde. En måndagskaramell som jag kan suga på hela veckan!
Tack!
Kram!

Kakaobönan sa...

Wow! Jag är mållös. Finner inga ord. Vilken blogg! Vilka bilder! Vilka dofter och vilken stämning!
Har aldrig kikat in här tidigare (my mistake) men ofta "sett" dig hos både Anna (Channal) och Sahra Pi.
Nu kommer jag titta in hos dig jämt!
Skulle gärna byta liv med dig i någon vecka och uppleva och se allt fantastiskt som du bjuder oss på här.
Önskar dig allt gott! // Kram Pia

Elin sa...

Helt underbart Lotta, sådan stämning att jag blir alldeles mållös! Älskar att få följa med på dina roadtrips, och önskar att det fanns lika mycket att se där jag bor. Det är möjligt att det finns egentligen, men man blir ju lite hemmablind... Och att se nytt är alltid mycket mer spännande!

Varm kram till dig, hoppas att du har en jättefin vecka!
Kram Elin

Mrs Sunshine sa...

Fantastiskt Lotta!
Är så glad att vara tillbaka och kunna läsa, njuta OCH kommentera hos dig igen. Du, roadtrips, det borde man kunna göra till en yrkeskategori? du vet, det nya "jobby" - jobba med din hobby liksom:-)

Tusen, tusen tack för alla dina fina kommentarer hos mig under sommaren.

STOR KRAM

mitt liv som jag sa...

Mne du tänk att få göra dessa utflykter ni gör, det låter ju bara så härligt! och tack för att du tar oss med :). Fantastiska bilder och jag älskar keramik i alla dess former, ja du vilken otrolig lyx att få jobba det man verkligen älskar att göra.
Ha det toppen! Kram Jennifer

dianasdrömmar sa...

Underbara bilder Lotta, vill bara krypa in i datorn och teleportera mig dit :) massorav kramar Diana

Sandra sa...

Det känns som om jag är där nu, på din utflykt! Härliga sommar. Och jag tror faktiskt att du är världsbäst på att ta vara på den. Oj vad jag gillar detta inlägg! Fantastiska bilder och text. Och vilken roadtrip. Vill genast göra något liknande! Kram

Mia sa...

Jag är ju ingen glassperson men hade gärna knallat runt där en dag. Åh så fint.

Min plats i solen sa...

Härligt Lotta! Det gäller att ta tillvara på de där stunderna av magi. Och inte behöver man åka långt iväg för att finna det där lilla som gör livet så stort. Nej, oftast finns det ju runt knuten. Bara vi öppnar våra ögon och sinnen. Du är bra på det där.

Sköt om dig Lotta och ät lite glass för mig med.♥

Kram Lotta

Lena sa...

Oj oj oj oj !! Vad ska man säga, är helt
mållös efter detta inlägg! Vilka bilder &
vilka platser du besöker. Jag skulle gärna
besöka Guy & handla några av hans vackra
krukor!!!

Kram
Lena