söndag 24 juli 2011

Den blåa känslan


Har precis pratat med mamma. Vi kom såklart in på det som har hänt i Norge. Hur obegripligt det är, att livet är så skört. De många drabbade. Den fina medmänsklighet som många visar på olika sätt.


Har denna söndag spanat på blåa detaljer och inslag här hemma, som också har en speciell betydelse. En del koppar och krukor har jag haft länge, den fina från Rörstrand till exempel. I den ska det stå en Mårbacka. Tekopparna används ofta och filten är jätteskön en ruggig dag och perfekt i soffan. Blått är mycket sommar. Det är också en färg som inger hopp.


Så här står det bland annat i Wikipedia


Blått kopplas starkt samman med stillhet och lugn. I motsats till bland annat rött, orange, och gult är blått kopplat till medvetenhet och intellekt. Många ser blått som den universellt bästa färgen eftersom den har flest positiva associationer och fåtaligast negativa associationer i olika kulturer. Blått ses som tillförlitlig, pålitlig och hängiven och är reformavvisande och högt ansett. Det associeras ofta med djup och stabilitet och symboliserar tillit, lojalitet, visdom, förtroende, intelligens, tro, sanning och himmel.


Det blåa tar jag fram och så plockar jag undan en del igen, allt har sin tid och plats. Det passar med blått nu, den blåa känslan.


Vilka färger tycker du om, någon speciell som du trivs att ha omkring dig?


Ta hand om er xx
8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du tar så fantastiskt fina bilder som faktiskt inspirerar mig. Blått är en fin färg, lugnande. Jag har för mig att jag har läst om att det är bra med blåa färger i sovrummet.

Blåbärsbilden fick mig att längta....skogen finns utanför full av blåbär men dit har jag inte hunnit ännu.

kramar!
Karin

Miss Marie sa...

Jag gillar blått, kanske mest ljusblått och turkost. De färgerna ger en skön känsla inomhus, tycker jag. Men det finns många fina färger!

Charlie sa ... sa...

Karin,

Jag tror också jag läst att blått är lugnande och passar i sovrum. Och visst är blåbär gott, jag behövde det idag.

Tack för din fina komplimang!

Kramar!

Charlie sa ... sa...

Marie,

Du har så fina turkosa toner hemma hos dig! Det finns många härliga färger. Jag tänkte på blått och såg att det fanns en hel del här hemma...speciellt när det gäller porslin. Jag har kkoppar i serien Blå Blom som jag tycker är somrig och ger mig en skön känsla.

Blått är ocskå vatten för mig, något positivt.

mammaxtre sa...

Innan jag träffade min sambo var jag väldigt blå. Nu är jag istället svart, grå och vit. På landet har jag även fått in lite rött :-)

Inget blått hemma hos mig längre, men blått är flott.

Ha det toppenbra

Ikigai Inredning sa...

Hej Raring!

Blått, utan tveckan, men det visste du ju redan. Jag har ju samma fina Kitchenporslin som du har, den jag fick av dig från Agneta Livinj.

Inte uppkopplad så ofta nu på semestern, men nu har jag småpysslat lite hemma mellan valpskötsel och husbygge och gjort egen lavendelsocker. Så kika gärna in på min blogg så får du se!

Jag ska sända med en burk till dig med Alex när han kommer över till dig!

Miss u!

Puss och kram! //Helena

Charlie sa ... sa...

Jag har läst din blogg nu! Lovely! Du är så duktig.

Om det någon som har fint med blått så är det du. Ljusblått, lavendelblå, mörkblå...visst är kitchenkrukan skön? Agnetas koppar är så sköna att dricka ur.
Indigo är en annan favorit!

Puss!!!

Charlie sa ... sa...

Lotta,

Jag är också mycket svart, grå också.
Så snyggt! Det blåa poppar upp här och där, det känns bra.
Inser när jag gjorde min "spaning" att jag har mycket blått porslin av olika de slag.

Kram