tisdag 19 juli 2011

Jag väljer bakvägen

Connecticut kryllar av mindre vägar som leder till små towns och villages. Jag tar dem så ofta det går. Man vet aldrig vad och vem man stöter på. Bob och hans kusin till exempel. Den ena sålde ägg, den andre grönsaker. Bob tyckte det var "a pretty nice job" att sitta under eken med en cigg i munnen och en Tuborg i handen.

Hittade också en bok jag spanat på ett tag för $320 kommentarer:

Christina sa...

Japp, det är dom mindre vägarna som gäller! Kan bara hålla med :-) Jag tycker också han hade "a pretty nice job" måste jag säga. Vad var det för bok du hittade förresten? Tack för ett härligt inlägg och fina bilder som fick upp mitt humör som varit lite sisådär idag! Stor kram!

Äventyret framtiden sa...

Jag ser verkligen fram emot att titta in på din blogg och alla härliga bilder. Idag blev jag glad igen! Tack för det!

kram
Karin

Miss Marie sa...

Lika vackert och inspirerande som vanligt att kika in här! Älskar dina bilder och beskrivningar. Vilken härlig del av världen du verkar bo i!

mammaxtre sa...

Så mycket du hinner med, alltid, tänker jag. Underbara bilder, underbart inlägg, igen. Tack snälla!

Desiree sa...

Jag älskar de där små upptäckterna man gör då man plötsligt svänger av och kommer till ett ställe man aldrig varit på. Så mysigt med alla gårdsbutiker som säljer ägg, frukt och grönt som här. Det är just sådant här som förgyller livet.
Kram!

Taina sa...

Ja men eller hur? Jag har en löprunda på många småvägar och det säljs allt möjligt längs med vägen. Ibland ställer de bara fram en burk och förväntas att kunden är så pass ärlig och betalar om ingen är där. Nu brukar jag ju inte ha kameran med mig när jag springer och sedan har jag en skitkamera så mina bilder blir ju aldrig så där bra så tack för dina fina bilder Lotta!

KRAMAR!

Stay cool

Magdalena and Co in US sa...

Min första tanke är också. Det är så mysigt med din blogg. Det är verkligen en inspiration till vad som är viktigt i livet. Dina bilder är så fantastiska. Nu tror jag att det beror mest på fotografen. Men vad använder du för kamera? Du inspirerar mig också till att ta en tur ut med bilen och se på omgivningarna. Vi har ju en del hus som ser ut som farmer. Men jag har varit lite feg, fundarat på om jag ska våga köra in på deras väg och fråga om de månne säljer några farmprodukter. Tror du man kan göra så här i USA, bara köra in? Eller kommer man få en bössa i ansiktet och No Trespassing? Kramar

Charlie sa ... sa...

Christina,

Du piggade upp mig igår :)

Jag tyckte också hans jobb var pretty good, hade gärna bytt ett tag.
Boken var en skön bok om olika hotell i USA med speciell historia. Jag fick en tanke om ett blogginlägg så det kommer nog framöver.

kram!

Charlie sa ... sa...

Karin,

Tack snälla! Det är ömsesidigt!

Kram

Charlie sa ... sa...

Marie,

tack för dina fina kommentar! Det gör mig glad.

Omgivningarna här är ganska varierande. Jag tycker om att fota det som har (förhoppningsvis) en personlig karaktär av något slag. Det bästa är att få respons så här!

Kram

Charlie sa ... sa...

Lotta,

Tack söta! Jag blir jätteglad för dina alltid så värmande ord. Det ger mig en kick och energi ska du veta!

Kramar

Charlie sa ... sa...

Desiree,

Ja helt klart är det "the back road" som bjuder på intressanta och oväntade inslag. Numera är alla införstådda med att det ska stannas om jag ser något spännande ;)

Visst förgyller det tillvaron att vara lite spontan!

Kram

Charlie sa ... sa...

Taina!!

Du smickrare där...;) blir glad så klart!

Jag har handlat blommor och ägg med den principen "lägg pengarna i burken" - det vittnar ju om förtroende och att tillvaron kan vara så schysst och bra.

Skulle gärna se mer av Simpan by the way!

KRAM!

Charlie sa ... sa...

Magdalena goding, tack!

Jag tror det finns massor av spännade omgivningar där du bor. Lite försiktighet rekommenderar jag, men det värsta som kan hända är att någon ber dig att gå. Jag har knallat in både här och där. Ingenting konstigt har hänt ;) Kör på!

Jag är ju the famous iPhone fotografen he he. Det blir inga tekniska mästerverk men jag tycker att det blir bra för att inte vara en "riktig kamera".

Kramar

Taina sa...

Då är du välkommen i augusti när vi är tillbaka!!!

Charlie sa ... sa...

Då har vi en date Taina!! :)

Min plats i solen sa...

Du är så klok Lotta, som väljer att svänga av från det välkända och utforska de mindre vägarna. Det gäller ju livet i stort också. Om vi alltid väljer det trygga hörnet tuffar livet på i samma invanda spår. Men vågar vi svänga av in på de små okända vägarna öppnar livet och alla möjligheter upp sig och spännande möten väntar. Så fortsätt vara nyfiken och njuta av livet kära vän och fortsätt vika av från huvudvägen då och då.

Kram Lotta

Ps. Fantastiska bilder som alltid. Bakverken är ju "to die for" och majsen får mg att längta tills vår egen blir mogen här hemma. :)

Charlie sa ... sa...

Bakvägarna är bra ;) gillar ju att testa lite som du vet! Tack fina Lotta.

Jag har precis läst ditt fina inlägg om kokboken från London. Det är då man vill göra precis som författaren, lägga om spår.

Jag gjorde iallafall pannkakor på äggen som jag köpte av Bob och hans kusin, alltid något :)

ps. cup cakens var bland de bästa jag ätit. Det är maräng på toppen och i smeten var det - en hint av timjan!

Magdalena and Co in US sa...

Jag tycker det blir otroligt bra bilder med din mobil. Är det den nyaste? Hade en för ett par år sedan, men mina bilder blev urusla. Men det måste vara så att du The amazing iPhone fotografen. Har letat efter en mobil med bra kamera här men har inte hittat nån jag gillar än. Knäpper du med automatik, eller kör du massa inställningar?
Ska nog kanske våga mig att utforska lite mer, men jag är lite orolig eftersom de dåliga områdena här är riktigt dåliga. Och där vill man ju inte hamna. Kram

Charlie sa ... sa...

Japp, senaste modellen. Sedan använder jag photoshop ibland, men oftast inte. Jag bara knäpper, ställer inte in någonting. Kvällsbilder blir urusla men oftast fotar jag ändå inte då ;)

Just nu håller jag på att lära mig att göra kollage. Har gett mig 17 på att jag ska få till det. Lyckades sådär! Jag får träna vidare.

Jag förstår om du inte vill knalla in på gårdar eller vägar som är private eller verkar allmänt "gå inte här" typ. Jag brukar känna när det fungerar och när jag ska ta min iPhone och åka illa kvickt. Det har bara hänt en gång :)

Kram!