lördag 21 januari 2012

När man är hemma en hel dag (nästan)




Det var inte bara snön som yrde som gjorde att det blev en dag hemma igen. Det är skönt att bara ta det lugnt och fixa. Jag vet inte hur många koppar kaffe det blivit. Det är så roligt att brygga själv ;)


Har lyssnat på musik som jag hade glömt bort. Efter att ha sett Stjärnorna på Slottet och På Spåret lyssnade jag igen på Everybody's Got To Learn Sometime och The only living boy in New York.


Simon & Garfunkel, helt underbart. När jag var yngre drog jag på Bridge Over Trouble Water och The Boxer så det dånade. Tack mamma och pappa för att ni köpte skivan.





Jag tycker om kök. Små kök, medelstora kök, jättekök. Alla slags kök. Gamla, moderna, personliga, standard. Det spelar ingen roll. Så jag tittade på köksbilder och vill visa ett kök, författaren Jane Green's. Jane Green bor här i krokarna.

Och så lite god mat. Som lavendelchokladtårta från SundaySuppers och Mrs Sunshine som lagar mat så jag smäller av, allt ser gott ut. Lotta har också skrivit ett superbra inlägg om mat.



Kolla in när Jill lagar pizza i sitt tiny kitchen i New York:






På söndagar tycker om jag om att göra goda grytor på vintern. Så blir det idag.





Tack för era rara och värmande hälsningar xx

29 kommentarer:

tinajo sa...

Åh, jag älskar grytor, mums! Kaffe med för den delen..! :-)

Annika sa...

Först trodde jag det var ditt kök, Lotta! Fy tusan vad mysigt. SÅ himla i min smak! Jane Green, I love her!! Har nog läst nästan aLLA hennes böcker!
Gillar de böckerna, lite chic-lit sådär fast på ett HIMLA BRA sätt!
Grytor är så himla gott!!
Perfekt söndagsmat. Vet inte vad jag ska fixa, men det blir väl ngt halvtrist ;-)
Jag lade allt krut på gårdagen, hehe!!!
Det snöar här nu, men hur kul är det när man vet att det ska bli 10 grader imorrn...
Aja, nu är det NU!!!!!!
Kramar i MASSOR!!!!!!

a piece of happiness sa...

Dem där grytorna ser för goda ut…mums ju!!

Ja, ha ha det är nog bra det där med att inte lägga in FÖÖÖR många bilder ;-) Att du smyger med kameran ser nog bra roligt ut. Är det fortfarande ajfånen du fotar med?

@my casa sa...

Det där köket hade ju inte gjort något om det var mitt:)
Inte grytorna heller för den delen...
Låter som du haft en riktigt behaglig dag, skönt!
Själv har det också bara blivit hemma idag och
Wallenbergare i vår gryta.

P.S Fan va snygg du var på nya fotot, ska jag bli
tvungen att banta nu....???

//åsa

Miss Marie sa...

Men åh, vilket kök! Sånt vill jag ha! Har alla såna kök i Connecticut?! ;) Nu vill vi se ditt kök!

Grytor är überbra mat på vintern, vi gjorde en förra helgen, med rött vin... mums! :)

mammaxtre sa...

Jag är urdålig på att laga mat. Kallops är väl typ det jag klarar av i grytväg :-(

Ha det fortsatt skönt coh njut av en kopp kaffe vetja, det är ju så gott.

Kram

anna of sweden sa...

Härligt kök. Jag blev lite kär i lamporna. :)

Det kom minsann lite snö här också. Hade det varit i USA så hade det varit delayed skolstart i morgon. Det är så himla halt. Men nu är det ju Sverige och här får man halka iväg bäst man kan. :)

Kram!

Carin sa...

Hej vännen! Jag tycker att kök lite fungerar som hjärtat i ett hem... Sen hur dom ser ut, spelar inte så stor roll... Huvudsaken är att man möts av känslan... Att här har vi en plats där vi trivs att vara! Behöver jag säga att vi ÄLSKAR mat? Bästa stunderna är när jag och maken står i köket och lagar mat tillsammans och gärna ett glas vin till det... Jag fick en galet spännande present! En kock som skall komma hem och laga en tre rätters till mig och maken! :D

Kraaam Carin

Postadress Torslanda sa...

Vilket härligt kök - trodde också först att det var ditt. Skönt med en hemmadag. Det behövs då och då. Att få vara hemma och pyssla & skrota & dricka gott kaffe.

Ha en fin söndagskväll!

Mrs Sunshine sa...

Nej men tack för att du nämner lilla mig!
Du är för rar, jag höll på att trilla av stolen av skratt av din kommentar hos mig:-)
underbaring!

Och du, det där köket på bilden, ahhh.

kram!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
En kvällshälsning från ett skåneland inbäddat i snö! Ja, kanske är den borta imorgon, och egentligen är det väl så jag vill ha det, men ikväll njuter jag av att ha snö på taken, vitt på gräsmattan och upplysta fält.

Vilket kök du visar! Vackert och hög trivselfaktor! En massa gott att äta också!

Önskar dig en bra start på kommande vecka!
Kram Anna

Saltistjejen sa...

Vilket fantastiskt kök! Helt underbart!! Wish wish! Vårt kök är mest bara litet. :-)
Köket är ju normalt Hemmets Hjärta tycker jag. Där alla samlas oavsett vardag eller fest. Här har vi ju vårt vardagsrum som är det rummet eftersom det är där vi gör i stort sett allt utom sover och det man gör i badrummet haha! Men äter, läser, leker, ser på TV, surfar, spelar spel, umgås med vänner etc etc allt DET gör vi i vårt "enda" rum. :-)
Och fantastiska Bilder bjuder du på som vanligt.
Jag älskade också den skivan med Simon and Garfunkel. Oj! Den är väääldigt lyssnad på ursäkta svenskan....
Stor Kram!!!

Coolaannna sa...

Hej där!

Jag har minsann fått veta att jag lever när bredband inte sköter sig! Höll på att bli skogstokig i helgen hihih!

Kök ja, visst är det ett fint rum i ett hus. Jag gillar också kök i alla former. Det liksom finns så mycket kärlek i ett kök. Allt händer där. Vi tillbringar mycket tid i vårt kök. Det blir många glada skratt och bus där.

Jane Greens kök går ju inte av för hackor precis...my good! Trodde det var ditt kök :) men du har säkert ett ljuvligt kök där dina grytor står och puttrar på spisen!

Ha en fin måndag!

Kramar Anna

Sandra sa...

Fantastiska bilder! Och vilket kök! Flytta in? Ja tack gärna. Och grytor. Kan du inte lägga upp recept på smarrig gryta. In need of some inspiration.
Och tack för att du tar dig tid att skriva fina kommentarer, de värmer alltid.
Fin måndag till dig!
Kram

anna of sweden sa...

Utmaning hos mig - om du har tid och lust. :)

Kram!

bokhyllan sa...

Köket är hemmets hjärta. Visst?
Brukar också laga mycket grytor, speciellt på helgerna. Enkelt och gott och så är det lite mysigt också när det puttrar på spisen när man är hemma och går och grejar.
Kram

Nettan sa...

Precis som någon annan tänkte jag vilket tjusigt kök du har Lotta tills jag upptäckte att det var Jane Green, underbar författare. Härligt med goda grytor så här i vintertider! Hoppas att du hade en härlig söndag?

Kram

@my casa sa...

Hej Lotta vännen,
Förklaring av P.S -et kommer här:
Jag hoppas att du någon gång när du är i Stockholm
och har gott om tid...skulle vilja ha lust och träffa mig,
det skulle var så kul! När jag nu såg hur snygg du var
så blev min tanke direkt - jädrans nu måste jag banta!!!
Därav den för dig underliga frasen, hehe...

Kramar Åsa

Desiree sa...

Mmmm fastnade starkt för den färggranna salladen med rödbettor och gulbetor. Såg himla god ut. Ska ta och kika på den i detalj och skriva ner vad den kan tänkas innehålla så att jag kan göra den till helgen. Soppor och grytor är toppenmat så här på vintern. Varmt, gott och blir utmärkt till matlådor eller till att göra en större sats som man kan frysa in.
Det där köket såg ju så himla inbjudande ut! Ljust, vackert och stooort. Trodde att det var ditt kök först och tänkte att du har då ett riktigt drömkök.
Ha en bra start på veckan vännen.
Kram!

Fourmum sa...

Jag vill ha köket på den översta bilden!!! Så jättefint! Även jag trodde att det var ditt kök och blev sååå avis ;) Ser att du har bytt foto :) Jag har inte kommit så långt att jag har hittat något foto alls ännu, på mig alltså ;) Nu ska jag fortsätta att drömma om det där köket och fundera på vart jag ska hitta huset att ha det i ;) Ha det så bra! Kram

Att vara någons fru sa...

Men guuud vilket kök alltså! Wow!

Anonym sa...

Vilket drömkök!!! Trodde ocksa att det var ditt kök Lotta! Haha! Grytor är perfekta pa vintern. Leider bin ich immer noch krank...
Kramar, Lisa

tinajo sa...

Jag köpte betongäpplet på en blomsterhandel förra sommaren - ögonblicklig kärlek! :-)

eastcoastmom sa...

Och hon är bra på att laga mat, jane Green. Kan min dotter intyga som ätit god lunch hemma hos henne (hennes dotter och min dotter gick i samma klass!)

Louise Alexandersson fotografier sa...

vilket underbart kök!!

Christina sa...

Mmmm, dom där grytorna vill jag dyka ner i och ta en stor slev av! Och flytta in i det där köket! Kram!

Charlie sa ... sa...

jag önskar det vore mitt kök!!!

Stå och baka bullar där....

Kramar på er!

Elin sa...

Underbart med en ledig dag fylld av musik, kaffe och köksdrömmar! Köket på bilden är så vackert att jag nästan smäller av. Jag gillar också kök av olika typer, skulle ha väldigt svårt att välja stil om vi skulle byta ut vårt.
Ha det gott!
Kram!

Mia sa...

Men älska Simon & Garfunkel! Jag blir alltid lite ledsen av dem, som om deras noter trycker på något ömt i själen och allt blir genast lite vemodigt. Men ibland är det ju precis så man vill känna.
Å andra sidan joggar jag till You can call me Al som bara är ljuvligt härlig.

Håller med om kök. Jag gillar också kök. Oavsett hur de ser ut. De är ett hems hjärta. Hur fint man än gör det i vardagsrummet hittar man ändå alla gäster i köket när man har fest. Det finns en mening med det. Det är rummet man får vara sig själv i.

Och det låter ju bra att du ger tummen upp till Ramatuelle. Överhuvudtaget så är den kustremsan magisk men jag tycker även folk borde upptäcka intilliggande Languedoc-Roussillon som är mindre "turistigt" men har precis lika vacker natur - livet/maten/kulturen drar dock mer åt det spanska än det italienska som i Provence. Jag pluggade i Montpellier, regionens huvudstad - även det ett resmål värt namnet.

Ta hand om dig fina Lotta - det låter ju skogtokigt men du är en sådan där människa som jag tyckte om från att jag läste första raden härinne. Du är fin.

Stor kram
Mia